Tryk på "Enter" for at gå til indhold

Sidder her med varme kinder og et varmt hjerte…

0

Sidder her med varme kinder og et varmt hjerte…

De varme kinder skyldes, at jeg snød mig til at sidde ude og læse en halv time i middagssolen. Og det var bare skønt!

Men det varme hjerte skyldes, at jeg har tilbragt aftenen med at læse ”Det sker når du hviler”. Og det er da både den mest kloge, tankevækkende og smukke bog, jeg længe har læst.

Den handler om at finde ind i hvilen (primært helligdagshvilen) som en tilstand – som en form for opgør med det moderne livs foretagsomhed og ind imellem rastløshed.

Jeg besluttede mig for at læse den langsomt – og det har jeg gjort! Jeg har truuuuukket den ud over tre dage, selv om jeg havde lyst til at læse den færdig den første aften. Men den skal læses igen – langsommere, så dens visdom kan synke ind i mig.

Lad mig dele bare ét afsnit med jer: ”Sabbaten er ikke bare en fridag, sabbaten er nærvær af noget, der indfinder sig for at gøre os modtagelige for det som er smukt, nærende og sandt. Det er en tid, hvor vi bevidst retter opmærksomheden mod det, som vi ønsker, at vores liv skal fyldes af. En tid, hvor vi bevidst siger nej, til det, som bare besætter os mod vores egentlige vilje.” Og senere på samme side: “At ”glæde sig over sabbaten” som Bibelen byder os, er at nyde skønheden i verden og se spor af Gud i hinanden…” (Sjödin, s. 47)

Jeg glæder mig til at fundere mere over bogen. Og til at låne den ud til den første, der spørger mig. (Anna-Marie Hansen)

 

2015.03.09amh

Kommentarer er lukket.