Tryk på "Enter" for at gå til indhold

Langfredags mørke

0

LANGFREDAGS MØRKE
Solen har skinnet helt utroligt i dag. Også da der var gudstjeneste i Hedensted Valgmenighed. På en eller anden måde føltes det lidt “forkert”, for Langfredag er den mørke dag i påsken. Den dag Jesus blev korsfæstet! Den dag, det fik konsekvenser, at Judas havde forrådt Jesus. Den dag Pontius Pilatus ikke kunne få jøderne til at ønske Jesus løsladt. Den dag, Jesus vidste måtte komme.
Skærtorsdag aften, den sidste aften Jesus var sammen med disciplene, havde han sagt, at han skulle forlade verden. Og i hans sidste bøn sagde han: “Fader, timen er kommet… Jeg har herliggjort dig på jorden ved at fuldføre den gerning, du har givet mig at gøre.”
Det kom ikke bag på Jesus, at han ville blive forrådt, hånet, pint og korsfæstet. Men det kom bag på disciplene, så for dem var det en mørk dag. Og det kommer på en måde også altid lidt “bag på mig”, at det var nødvendigt, at Jesus måtte lide og dø…
Jeg har jo hørt det mange gange, men det er bare altid et hårdt budskab, når det går ind! At Jesus ikke bare døde på grund af de hårdhjertede jøder, eller for menneskehedens skyld som sådan, men at det faktisk var for min skyld…
Når det går op for mig og ind på mig, så er der pludselig en grund til, at alteret står uden lys og blomster Langfredag, at præsten den dag bærer sin sorte kjole (og ja, jeg ved godt, at andre præster bærer den hver søndag, men i valgmenigheden er præstekjolen jo normalt lys), at mange af salmerne er i dybe, mørke molklange.
Når det går op for mig og ind på mig, kommer jeg til at glæde mig til påskedag. Da kommer blomster og lys tilbage på alteret, da bliver salmerne, musikken og farverne lysere, for da skal vi fejre, at Jesus ikke blev i gravens mørke. Han stod op og han lever!!
Og måske skinner solen endda stadig på søndag. Håber vi ses!!!

Kommentarer er lukket.