Tryk på "Enter" for at gå til indhold

Bekymring, kontrol og manglende tro

0

Total surrenderJesu ord i Matt 6,24-34 om ikke at bekymre sig, men at søge Guds rige først, viser, at bekymringer og trang til kontrol er et udtryk for manglende tro på Gud. Det rammer os hårdt, for vi vil gerne tro om os selv, at vi tror og stoler på Gud.

Vil vil have kontrol
Men når vi bekymrer os, er det et udtryk for, at vi grundlæggende gerne selv vil have kontrol over vores liv. Vi vil gerne sidde ved rattet og styre, så vi bestemmer, hvor vi kører hen, og så vi så vidt muligt har kontrol over, at vi styrer uden om det, vi ikke vil køre ind i. Men spørgsmålet er, hvad vi i det hele taget kan have kontrol over? Vi kan planlægge og spare op og forberede osv. Og det skal vi også. Men sygdom kan pludseligt vælte alle planer. Vores bekymringer nytter ikke, siger Jesus, men er blot et udtryk for vores trang til at styre og kontrollere det, som kun Gud har styr på. Vi mangler tro på Gud, og tror i stedet mere på os selv.

Stol på den Almægtige
Men Jesus udfordrer os til at give kontrollen til Gud og stole på, at den Almægtige, hellige og evige Gud har det overblik, som vi aldrig får. Og til at stole på, at han i sin evige kærlighed vil sørge for os og føre os sådan, som han ser, der er bedst.

Gør bekymringer til bøn
Selv om det kan være hårdt at slippe kontrollen, og det kan være grænseoverskridende at stige ud over rælingen af vores trygge båd og tage Jesu hånd og gå på vandet med ham, så er det netop, hvad Jesus kalder os til. Og når så bekymringer dukker op igen og igen, så må gøre bekymringerne til bøn til Gud, tale med ham om dem, og lægge alt det i hans hænder, som vi plages af. Det er sådan vi i praksis viser, at vi stoler på ham og søger hans vilje og hans rige først.

Guds nærvær
Og lever vi i denne afhængighed af Gud og hans nåde i alle ting, så vil vi også opleve hans nærvær og hjælp stærkere i vores liv. For da ser vi, at vi ikke kan kontrollere alt selv, men at han sørger for os på alle tider af døgnet og i alle forhold i livet.

Kommentarer er lukket.