Tryk på "Enter" for at gå til indhold

Ydmyg og kongelig

0

MINOLTA DIGITAL CAMERALæs Filipperbrevet 2,5-11.
Søren Kirkegaard fortæller et sted en historie om en konge, som havde al rigdom i verden. Han blev meget forelsket i en smuk men fattig pige, som stod på byens torv. Han kunne kun tænke på pigen og ville derfor gøre hende til sin kone. Kongen planlagde at besøge hende i sin fineste hestevogn af guld med alle sine tjenere omkring ham. Men han tænkte, at benovelse over rigdom ikke er det samme som kærlighed. Og han ville, at hun skulle elske ham og ikke hans rigdom.

Så tænkte kongen, at han ville komme gående og tilbyde hende al rigdom og hele kongeriget og sige at hun aldrig mere skulle være fattig, hvis hun blev hans kone, men så kom kongen i tanke om at taknemmelighed heller ikke er det samme som kærlighed.

Kongen overvejede sagen frem og tilbage, og til sidst fandt han en løsning. Der var kun én mulighed tilbage, hvis det skulle lykkes han at få pigens ægte og oprigtige ja. Han måtte aflægge alle tegn på sin kongelige status og iklæde sig en fattig tjeners dragt. Han ville blive som den pige, han elskede så højt og opsøge hende og forsøge at vinde hendes hjerte. Han var stadig konge, men han valgte at komme som en simpel tjener. For han havde kun det ene for øje at vinde pigens kærlighed og få hendes ja. Ikke et ja, fordi hun var benovet over hans magt og rigdom, men et ja, fordi hun af hjertet ønskede at gengælde hans kærlighed.

Det var det, Jesus gjorde, da han ikke regnede det for et rov at være lige Gud, men gav afkald og tog en tjeners skikkelse på og blev mennesker lig. Han var stadig Guds søn og den himmelske konge, men han gav afkald og udtømte sig selv, og han gjorde det af samme årsag, som kongen i historien gjorde det: Fordi han elsker os, og vil være sammen med os i evighed.

Fornedrelsen i Jesu gerning for os var endda langt større end kongens. For han, som ikke kendte til synd, fordi han er Guds søn, ham gjorde Gud til synd, ham lod han gå ind under vores dom, for at vi i stedet for kunne få hans retfærdighed og tilgivelse for vores synd. Han blev ikke bare fattig for at vinde os, han blev en forbandelse, for at redde os fra fortabelsen.

Kommentarer er lukket.