Tryk på "Enter" for at gå til indhold

Sommerferie kan sætte fri!

0

Læse i hængekøje

Sommerferie er en vigtig åndelig øvelse! Mange vil nok tænke, at sommerferie er meget andet end åndelighed, for her gælder det om at slappe af og lade op fysisk samt at få gode oplevelser med familie eller venner. Det er også rigtigt, og midt i alt dette er ferien netop vigtig for vores åndelige liv.

For i hverdagen knokler vi på med arbejde og forpligtelser. Vi bliver trætte, fordi hverdagen og arbejdslivet er fyldt med krav og forventninger, som vi jager afsted for at opfylde. Og når vi ikke lever op til alt det, der forlanges og forventes, har vi en tendens til at lade kravene blive en dom over os. Samtidig ser vi på andre og oplever, at deres liv er mere vellykket og afbalanceret end mit eget, og så bliver det også en dom. Så kan vi opleve livet som en stressende og affære, hvor vi hele tiden skal bevise os selv samtidig med, at vi tynges af dom, af skyld og krav. Og vi når aldrig rigtig dertil, hvor roen og freden indfinder sig.

Derfor er sommerferien en vigtig åndelig øvelse, fordi vi her har mulighed for at kaste forventninger, krav og bedømmelser af os. Vi må glide ud af den trummerum, hvor vi hele tiden skal gøre os fortjent til ros og anerkendelse, og hvor vi jager afsted for at bevise os selv og vores værdi. Og netop ved at gøre det, kan vi sætte ånden fri og få luft og frihed og frimodighed til at løfte blikket til det – eller til ham – der virkelig kan give os ro og ægte værdi: Jesus.

En ferie i frihed og uden krav giver os rum til at kunne fokusere på, at vi ikke først har værdi og bliver til noget, når vi opnår noget, eller når vi opfylder andres og egne forventninger eller møder alle krav. Når vi har tillid til Jesus og håber på ham, så er vi, hvad han er. Så har vi hans værdi. Så er vi elskede i Guds øjne – lige meget hvor mange krav vi bommer på, og hvor mange forventninger, vi skuffer.

Når vi gør os fri fra den tunge burde-byrde og slapper af, så kan vi se hen til ham, som sætter både ånd og legeme i frihed. For at vide sig elsket og værdifuld pga. ham, allerede inden vi gør noget som helst, ja helt uden om vores succeser og fiaskoer, det giver glæde og frihed. Og den glæde, må vi tage med os fra feriens frihed ind i arbejdet og hverdagen og familielivet bagefter. For den gælder ikke kun i ferien, men hver dag og hele livet. Vi må ånde frit, vi må gå med sænkede skuldre, vi må være frie i både ånd og krop, fordi han gælder for os. Fordi vi i ham er, hvad han er og har, hvad han har.

God ferie!

Kommentarer er lukket.