Tryk på "Enter" for at gå til indhold

Lille flok – stort udbytte!

0

Lille flok – stort udbytte!

Vi har i Hedensted Valgmenighed et ”kristendomskursus for nydanskere” for tiden. Der er kun en lille flok på 8-10 deltagere, men vi har nogle helt fantastiske aftener. De tre første aftener har emnerne været:
1: Hvem er Gud?
2: Hvem er Jesus – og hvorfor skulle han dø?
3: Hvordan skaber Helligånden tro i mennesker?

Det tredje emne havde vi her fredag aften 10/1, og som en del af aftenen delte vi vores fortællinger om, hvordan vi hver især er kommet til tro. Kurset var oprindelig henvendt til både deltagere, der allerede var kristne – og folk, der blot gerne ville høre om kristendommen. Men virkeligheden er blevet sådan, at der kun er kommet deltagere, der allerede tror på Jesus.

Fortællingerne om, hvordan Gud har arbejdet og skabt tro i kursus-deltagernes liv har været meget stærk. Så det, der skulle være et kursus for nydanskere, er måske i virkeligheden mest blevet et kursus for vi ”gammeldanskere”. Verden udvider sig for os hver eneste aften.

Dels fordi Iran (+nabolande) og Sudan (+ nabolande) bliver tydeligere på landkortet. Men i endnu højere grad fordi Gud bliver stor. Utroligt, hvordan han kan skabe tro ved at lede menneskers veje og tanker – ved at lade dem møde kristne venner, ved at give dem drømme – ja på mange forskellige måder.

Det har været forunderligt – og forfærdeligt – at høre om, hvordan mennesker gennem fængselsophold, gennem trusler fra hemmeligt politi, gennem sult og ophold i flygtningelejre har kunnet høre Guds stemme og er blevet kristne, eller er blevet bevaret som kristne.

Sidste kursusaften er næste fredag 17/1, hvor det skal handle om ”tro i praktisk hverdagsliv”. Vi glæder os til at mødes igen – til at finde forståelse på tværs af sprog og kultur-forskelle. Ofte foregår samtalerne nemlig på et mix af dansk, engelsk og farsi.
Men via god vilje – og ved Guds ånds hjælp – får vi alle et stort udbytte!

Kommentarer er lukket.