Tryk på "Enter" for at gå til indhold

Kvinden ved brønden

0

2014-01-19 14.56.28

Vand er nødvendigt for os alle sammen for, at vi kan overleve. Man kan sammenligne vandet med kærligheden. Vi har alle brug for kærlighed, for at blive elsket, set og hørt. I kirken i dag hørte vi om, at der i dette moderne samfund er så meget der fylder vores liv – så mange ting vi skal nå. En klog mand jeg kender gav mig engang et citat i forbindelse med kærlighed ”Kun ved at give kan man modtage”. Det er så vigtigt at vi giver kærlighed for at kunne tage imod kærlighed fra et andet menneske – altså kan man kalde kærligheden det levende vand.

I dagens tekst (Søndag d. 19 januar) hører vi om kvinden ved brønden, der kommer ud for at skulle hente vand. Kvinden var Samaritaner, men på trods af det, vil Jesus gerne snakke med hende. Han gennemskuer hende straks, ved at fortælle hende om hendes kærlighedsliv, hvor hun blandt andet har været gift 5 gange, og ikke er gift med den mand hun lever med nu.

Men Jesus snakkede med hende, viste hende opmærksomhed, og fortalte hende om livets vand, som kommer til os mennesker i form af Helligånden. Og på grund af den kærlighed der strømmede til hende gennem Helligånden, skyndte hun sig tilbage til byen for at fortælle de andre indbyggere om livets vand og det evige liv.
Og denne evangelisation er virkelig noget, vi kan bruge til noget i dag. Ved at lade os bruge af Helligånden og fortælle vores medmennesker om livets vand og Jesu kærlighed, kan Helligånden arbejde gennem os, og omvende mennesker til det evige liv.

Kommentarer er lukket.