Tryk på "Enter" for at gå til indhold

Han sluttede godt!

0

I går døde en af den evangeliske verdens allerstørste personligheder i det 20. århundrede. Den amerikanske evangelist Billy Graham blev 99 år gammel og fik i går lov at gå hjem til Gud efter et langt liv i Herrens tjeneste. 

Hvorfor skrive om en amerikansk baptist? Fordi tusindvis af mennesker er blevet påvirket af Billy Grahams forkyndelse og har mødt kaldet til tro på Jesus gennem hans store vækkelseskampagner.

Og fordi Billy Graham en af grundlæggerne af den evangeliske missionsbevægelse Lausanne-bevægelsen, som har betydet utroligt meget også for danske kirkers og missionsselskabers missionsindsats siden dens begyndelse i 1974. 

Han gjorde det tindrende klart, hvorfor det var nødvendigt med en ny misionsbevægelse, og hvorfor der overhovedet  skal drives mission: For at verden må høre hans [Kristi] stemme!

Der er skrevet mange gode ord om Billy Graham det sidste døgns tid. Noget af det bedste, jeg har læst, er skrevet af en amerikansk teolog, der hedder Chuck Lawless. Han skriver:

“Det jeg er mest taknemmelig for er dog: Han sluttede godt. 

Når så mange andre er faldet i synd… når så mange er blevet fanget i djævelens fælde…. når så mange har kompromitteret Ordet… når så mange har mistet deres moralske kompas, så er Dr. Graham forblevet trofast. Han har kæmpet kampen hele vejen i Guds fulde rustning.

… Helt og fuldt af Guds nåde løb Billy Graham sit løb godt. Hele løbet. Indtil slutningen. Jeg beder om, at Gud vil give mig nåde til at gøre det samme.”

Det må være vores alles bøn og den lektie, vi må lære af en Guds store kæmper: At bede om nåde til at holde ud og være tro helt til enden, så vores løb også slutter godt. Billy Graham var ikke bare en stor forkynder. Han var en bønnens mand. Mon ikke det er nøglen til at slutte godt?

 

Kommentarer er lukket.