Tryk på "Enter" for at gå til indhold

Du er en kuglepen

0

En kuglepens formål er at skrive. Hvis den kommer i hånden på en skoleelev, bliver den brugt til at skrive stil og lave matematikafleveringer. Kommer den i hånden på en tømre bliver den brugt til at tegne skitser, eller skrive matterialelister. Kommer den i hånden på en læge, bliver kuglepenen brugt til at skrive jurnaler. Det er ikke så afgørende for kuglepenen om den er i skoleelevens, tømrens eller lægens hånd. Alle steder bliver den brugt, og tjener sit formål, nemlig at skrive. En dag er der ikke mere blæk i kuglepenen, og den bliver smidt ud. Man vil hurtigt glemme kuglepenen, men måske er den blevet brugt til at skrive noget der bliver husket. Måske har den skrevet en dåbsatest, som vil blive gemt og passet på, eller måske har den underskrevet en handelsaftale i et huskøb, som vil blive gemt som bevis på at man ejer huset. Det kan også være at den har brugt alt sit blæk på at skrive små huskesedler og andre ting som var vigtigt en kort tid, og derefter blev smidt ud og glemt. Det afgørende for om kuglepenen har haft et succesfuld liv er ikke om den har haft en behagelig tilværelse i en dejlig varm skrivebordsskuffe. Det afgørende er hvad aftryk den har efterladt i verden.

Du er kuglepenen. Det afgørende er ikke om du er i Danmark, Honduras eller Kina. Lige meget hvor du er, har du indflydelse på den verden du lever i, og de mennesker du er iblandt. Hvad skriver du med dit liv? Skriver du noget der har værdi på den lange bane? Eller søger du en behagelig tilværelse i en skrivebordsskuffe

 

– Hvis man er sammen med Alvin høre man ofte historier om kuglepenen. Historierne har ofte forskellige pointer. dette er et forsøg på at gengive en af de mange fortællinger om kuglepenen.

Kommentarer er lukket.