Tryk på "Enter" for at gå til indhold

At læse er at tænke med en andens hovede…

0

Jeg elsker at læse… – og jeg lever af at få studerende til at læse. Fagbøger især. I den forbindelse er jeg stødt på et godt citat, som jeg har delt med de studerende, der skal eksamen i disse dage. “At læse er at tænke med en andens hoved i stedet for sit eget” (Schopenhauer, 1788-1860)

Men jeg har tænkt på, at det også er vigtigt i en dybere forstand. For vores liv bliver farvet af, hvad vi læser… Vores værdier bliver præget af det… Vores prioriteringer bliver påvirket af det… 
Det er derfor, at den sorte bog (min Bibel, som er i et skind-omslag) faktisk er så vigtig. Hvis jeg ønsker, at Gud skal præge mine tanker og mit liv, må jeg åbne den. For med Schopenhauers ord giver det mig faktisk mulighed for at tænke Guds tanker i stedet for mine egne…

Kommentarer er lukket.